Berlin – Čini se da sankcije uvedene tijekom eskalacije sukoba u Ukrajini nisu uvjerile većinu stanovništva u Njemačkoj: Bild am Sonntag objavljuje istraživanje prema kojem gotovo polovica stanovništva vjeruje da sankcije više štete Njemačkoj nego Rusiji . Više od 30 posto smatra da će obje zemlje biti oštećene.

Stanovnici Njemačke se boje ekonomske krize

Razlog za ovakve ocjene očito je strah od ekonomske krize u Njemačkoj. Prema anketi, 74 posto ispitanih očekuje gospodarski pad i porast nezaposlenosti u Njemačkoj.

83 posto vjeruje da će cijene i dalje rasti. Čak 63 posto ispitanih očekuje takozvanu plinsku uzbunu, u kojoj bi tvrtkama bio isključen plin. Čak 83 posto očekuje ograničenja za privatna kućanstva.

CSU, FDP i Zeleni ne slažu se oko strategije sankcija Rusiji

„Strategija brzog bacanja Rusije na koljena sankcijama do sada nije uspjela“, rekao je šef CSU-a Markus Söder o slici u nedjelju. „Zapadno oružje do sada je imalo mnogo učinkovitiji učinak protiv Rusije od sankcija koje su uvedene.“ Popravak Sjevernog toka 1 traje dulje i on nudi korištenje Sjevernog toka 2 za to?“

S druge strane, čelnik Zelenih Omid Nouripour branio je kaznene mjere nametnute Moskvi. “Više je nego vidljivo da naše sankcije teško pogađaju Putinovu ratnu ekonomiju”, rekao je za Bild am Sonntag. Čelnik parlamentarne skupine FDP-a Christian Dürr čak je obećao daljnje sankcije: „Pitanje pooštravanja postavlja se osobito ako Rusija smanji ili zaustavi isporuke plina kršeći ugovor.“

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime