Prema Ministarstvu prosvjete, učenici moraju nositi maske i tijekom nastave do praznika te se – bez obzira na to jesu li cijepljeni ili ne – tri puta tjedno testirati na korona virus.

Školska vrata ostat će zatvorena u cijeloj zemlji  do 7. siječnja – većina saveznih pokrajina i mnoge škole to su već odredile u jesen. Osim toga, svi učenici čiji je razred poslan na učenje na daljinu zbog dva pozitivna testa na korona virus trebali bi iz škole dobiti test na antigen kako bi se osiguralo da se što sigurniji vrate u učionicu. Preduvjet je, naravno, da škola ima dovoljno testova. Kako bi se učenici mogli testirati tijekom praznika, ili barem prije povratka u škole u siječnju, prije praznika im treba dati do tri testa na antigen.

Radi pojednostavljenja testiranja, nastava neće ponovno početi u petak, 7. siječnja, u dogovoru s upravama za obrazovanje nakon praznika, već u cijeloj zemlji tek 10. siječnja. Mnoge savezne pokrajine već su odobrile ovaj dan, a mnoge škole u ostalim saveznim pokrajinama već su osigurale slobodan dan za škole.

Nakon praznika nastava se nastavlja sa sigurnosnom fazom – tako da se cijepljeni učenici također moraju testirati. Prema riječima novog ministra obrazovanja ÖVP-a Martina Polascheka, činjenica da su škole otvorene i u karanteni definitivno je opravdana: broj pozitivnih testova na korona virus značajno je pao u usporedbi s usporednom vrijednošću na početku karantene. “Stoga možemo vidjeti da sadašnje mjere daju učinak. Iz tog razloga, nastavit ćemo s važećim propisima u školskom sektoru do božićnih praznika”, rekao je Polaschek u pisanoj izjavi za APA.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime