Foto: Bram Steeman - EI-FOT, CC BY-SA 2.0,
Iz irske zrakoplovne kompanije Ryanair najavili su nekoliko novosti koje se tiču svih onih koji su imali rezervirane karte kod njih, a najzanimljivija vijest je svakako “brzi napredak” u obradi zahtjeva za povratom novca za korisnike čiji su letovi otkazani između ožujka i lipnja 2020. godine zbog COVID-19 pandemije.

Naime, Ryanair je zaposlio cijelu „vojsku“ dodatnih radnika, koji obrađuju zahtjeve za povrat novca od 01. lipnja 2020. Nadaju se da bi do polovice srpnja trebalo biti obrađeno više od pola zahtjeva, a do kraja srpnja i svi ostali zahtjevi koji su pristigli tijekom zadnjih mjesec dana. Ovo uključuje i sve putnike koji su prihvatili kupone (vouchere) a nisu ih iskoristili do sada.

Osim toga, Ryanair je u nastojanju očuvanja likvidnosti i radnih mjesta potpisao i nove ugovore s pilotima i članovima kabinskog osoblja. Na period od četiri godine pilotima je smanjena plaća za 20% a kabinskom osoblju za 10%. Kao protumjera najavljeni su i dodatni godišnji odmori te veća fleksibilnost u rasporedu letova. Osim u Irskoj, slične mjere su najavljene u Velikoj Britaniji.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime