Odobrena su prva cjepiva protiv Covid-19, ali neki su vrlo kritični prema tom pitanju. Nakon više upita istražili smo, može li poslodavac u Njemačkoj zahtijevati cijepljenje svakog svog zaposlenika, iako to nije država zakonom propisala?

Prva cijepljenja protiv Covid-19 tek su započela u Njemačkoj. Stvari još ne idu sasvim glatko. No bez obzira na to što neki ne mogu ići dovoljno brzo kako bi se zaštitili od lošeg tijeka koronavirusne infekcije, drugi su zabrinuti zbog mogućih nuspojava ili odbijaju cijepljenje iz drugih razloga. Što znači da je cijepljenje ipak stiglo u društvo unatoč sporom početku. Cijepljenje je sve više tema i na radnom mjestu. Stoga smo potražili odgovor na pitanje, može li poslodavac zahtijevati da se njegovi zaposlenici cijepe?

U načelu, prava poslodavca ne ide toliko daleko da bi moglo obvezati zaposlenike na cijepljenje. Opće obvezno cijepljenje također nije planirano, iako bi čak moglo biti dopušteno prema prethodnoj sudskoj praksi Saveznog upravnog suda i Saveznog ustavnog suda. Prema Zakonu o zaštiti od zaraze, nekakva naknada štete se ipak teoretski i pravno može odrediti ljudima čija se karantena mogla izbjeći preporučenim cijepljenjem.

Postoji li opće obvezno cijepljenje?

Da. Prema trenutnim izjavama Savezne vlade i Saveznog ministra zdravlja, cijepljenje protiv Covid-19 trenutno je dobrovoljno, s ciljem postizanja takozvanog imuniteta krda. Imunitet krda postoji kada dvije trećine populacije ima antitijela protiv Sars-CoV-2. Članak 20. stavak 6. Zakona o zaštiti od infekcija regulira barem mogućnost obveznog cijepljenja. No neka cijepiva su obavezna a primjeri u prošlosti pokazali su da to može biti učinkovito, kao npr. cijepljenje za borbu protiv malih boginja, koje je obvezno od kraja 19. stoljeća. Još jedan primjer: Savezni ustavni sud odbio je hitne prijedloge protiv obveze cijepljenja protiv ospica uvedenih u veljači 2020. za određena područja djelatnosti, na primjer u vrtićima i školama ili medicinskim ustanovama. I to je cijepivo dakle ostalo obavezno.

Može li poslodavac zatražiti cijepljenje protiv Covida 19?

Kad bi postojalo opće obvezno cijepljenje, tada bi zaposlenik koji se ne pridržava rizika riskirao upozorenje, a u slučaju trajnog odbijanja, čak i otkaz, budući da bi poslodavac mogao imati najbolje namjere želeći učiniti nešto dobro za sve zaposlenike, posebno štiteći starije i starije zaposlenike od zaraze u tvrtki. Kao i u gore navedenim odlukama koje se bave zahtjevima cijepljenja koje propisuje država, i ovdje se moraju odvagnuti sva prava.

Pravo na tjelesni integritet zaštićeno je člankom 2. stavkom 2. Osnovnog zakona. S druge strane, poslodavac ima pravo izdavati upute. Kao dio ugovora o radu, on također ima dužnost brige i trebao bi, između ostalog, zaštititi svoje zaposlenike od opasnosti po zdravlje koje se mogu izbjeći. Ovisno o situaciji s pandemijom, cjelokupno poslovanje moglo bi čak biti ugroženo ako ima previše slučajeva bolesti ili karantene.

Čak i ako naravno nema presuda radnih sudova o trenutnoj situaciji, pravo poslodavca da izdaje upute u načelu ne bi trebalo uključivati ​​obvezu cijepljenja, osnovna prava zaposlenika na tjelesni integritet ovdje imaju prednost. Pitanje želite li se cijepiti ili ne, prvenstveno je privatna stvar i nema izravne veze s obvezama iz ugovora o radu.

Iako, to se može razlikovati za određene poslove, primjerice s liječnicima ili medicinskim sestrama koji rade na odjelu intenzivne njege s posebno ranjivim pacijentima, od kojih su neki fizički vrlo bliski. Ovdje bi se interes poslodavca za cijepljeno osoblje moglo smatrati prioritetom iako ni to nije do kraja razjašnjeno. Jer barem u ovom trenutku još nije jasno da li cijepljenje znači da cijepljene osobe više ne mogu zaraziti druge. Uz to, još nije jasno koliko traje zaštita nakon što se primili cjepivo. Također, nisu sva cjepiva jednako učinkovita.

Ukratko: poslodavac vas trenutno ne može natjerati da se cijepite niti necijepljenje može biti razlog za otkaz. Isto vrijedi za poslove u zdravstvu i njezi, no u ovim sektorima nije isključeno da cijepljenje neće postati obavezno.

hrvatskadijaspora.com

Imate priču? Javite nam se:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime