„Na kioscima diljem Austrije Istra se pojavila istovremeno na naslovnicama čak šest magazina!“, zanimljivost je koju prenose iz županijske turističke zajednice, ocjenjujući to i „nadasve odličnom vijesti“.

ADAC, Reisemagazin, Alpe Adria Magazin, Dumont, Der Feinschmecker, Merian – prestižni su turistički i lifestyle magazini koji su svojim čitateljima u predsezoni predstavili Istru kao „blisku i atraktivnu destinaciju, pružajući im pregršt informacija te savjeta za putovanje i boravak na najvećem hrvatskom poluotoku – njihovom najbližem Mediteranu“.

„Tu već ‚fantastičnu petorku‘ dodatno je zaokružilo subotnje izdanje utjecajnog Kurier Freizeita u kojem je popularni tjedni prilog Istri posvetio i naslovnicu i reportažu na punih osam stranica. U tom utjecajnom austrijskom dnevniku s najvećom nakladom, čije brojke dosežu 250.000 primjeraka, cijena oglasa preko cijele jedne stranice iznosi i vrtoglavih 14.600 eura“, prenose iz Turističke zajednice Istarske županije.

Istarski župan Boris Miletić u priopćenju ističe kako je „Istra danas svjetski turistički brend, što potvrđuju česte i brojne reportaže i novinarski napisi u uglednim svjetskim medijima, čime se svakako neizmjerno ponosimo“.

„Kada se u jednom danu na kiosku pojavi čak šest magazina u Austriji i Njemačkoj koji donose priče o ljepotama naše regije, to je povijesni uspjeh!“, ocijenio je Miletić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime