Uz cijene kakaa, lješnjaka i mliječnih proizvoda, porasle su i gotovo sve ostale sirovine, navode iz proizvođača slastica. Više cijene roba i energije te utjecaj pandemije utjecali su na zarade u 2021.

Bečki proizvođač slastičarskih proizvoda Manner prošle je godine ostvario znatno veću prodaju u Austriji i inozemstvu. Prodaja je porasla za 10,2 posto na 239,4 milijuna eura, godišnji višak povećan je za oko trećinu na 2,5 milijuna eura – vidljivo je iz godišnjeg izvješća objavljenog u ponedjeljak. Međutim, zbog rasta troškova Manner ove godine planira povisiti cijene.

Za tekuću financijsku godinu, uprava Mannera očekuje da će svi rezultati i ključne brojke biti pod jakim utjecajem događaja u Ukrajini u odnosu na 2021. Cijene sirovina i energije, koje nastavljaju naglo rasti, opterećivat će proizvođača slastičarskih proizvoda. „To znači da su daljnja povećanja prodajnih cijena apsolutno neophodna„, stoji u godišnjem izvješću.

Domaće tržište Austrije važno je prodajno tržište za Manner. Više od trećine prodaje ostvaruje se u Njemačkoj. Udio izvoza porastao je za 1,3 postotna boda na 63,8 posto u 2021. Manner također posjeduje brendove Casali, Ildefonso, Napoli, Dragee Keksi i Victor Schmidt Mozartkugeln.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime