Europski parlament je prošli tjedan većinom glasova usvojio rezoluciju o proglašenju Europske unije prostorom slobode za LGBTIQ osobe.

Prijedlog rezolucije o proglašenju Europske unije prostorom slobode za LGBTIQ osobe usvojen je sa 492 od ukupno 679 glasova zastupnika, protiv je glasovao 141 zastupnik, a suzdržanih je bilo 46.

I većina hrvatskih europarlamentaraca glasovala je za ovu rezoluciju: HDZ-ovi eurozastupnici: Sunčana Glavak, Karlo Ressler, Tomislav Sokol i Željana Zovko kao i SDP-ovi: Biljana Borzan, Romana Jerković, Predrag Fred Matić i Tonino Picula.

Suzdržani su bili Mislav Kolakušić (nezavisni) i lvan Vilibor Sinčić (živi zid), dok je protiv iz reda europarlamentaraca glasovala samo Ruža Tomašić (Hrvatska konzervativna stranka), kao gotovo svi zastupnici njene grupe europskih konzervativaca i reformista.

Polazeći od toga da je HDZ utemeljen na nacionalnim i kršćanskim vrijednostima, dolazimo do pitanja koga to danas predstavlja i čije svjetonazore brani?

Gledajući zadnjih nekoliko godina i ne osjeti se velika razlika između HDZ-a i SDP-a u Hrvatskoj. Slika jedne zmije sa dvije glave. Tijelo joj je zajedničko. Znači li to da je jedna glava bezopasnija od druge? Ne, naprotiv. Jednako su opasne i jednako bliske.

U cijelom procesu pristupanja EU-u i na kraju u članstvu, HDZ se gubi i postaje sve tiši kada je riječ o svjetonazorskim pitanjima. Zar je sramotno braniti život nerođenih ili pak zalagati se za brak kao instituciju samo muškarca i žene? Nije, ali je puno lakše ići tamo gdje i svi, makar to bilo pogrešno.

Ne želeći nikoga diskriminirati niti ne daj Bože pozvati na nasilje ili slično, kroz ovo želimo dati do znanja ljudima, pogotovo starijoj populaciji u što se pretvorio njihov ADEZE. Došli su neki novi vođe, neko novo vrijeme pa tako i novi “moderni” svjetonazor. Vrijeme je da neke stranke promijene svoje statute, jer ono što piše da jesu, definitivno više nisu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime