Prije tjedan dana naš portal obratio se svojim čitateljima i preko Facebooka ih zamolio za razmjenu mišljenja i jednu zdravu raspravu o temi koja je trenutno vrlo aktualna. Radi se naime o obavezi nošenja maske u mnogim europskim zemljama, a takva direktiva očito mnogima teško pada. Stoga smo vam postavili slijedeća pitanja:

Dok jedni zborno zastupaju mišljenje da su maske potrebne i korisne, drugi ih gotovo pa mrze i vide u tome drastično ograničavanje slobode.

Maska više odavno nije medicinska stvar, nego i simbol jednog drugačijeg vremena i “novog normalnog”.

No što ona simbolizira? Gdje je problem s maskama?

„Opasne, iritantne, ne pomažu…“ – samo su neke od trvdnji naših čitatelja s jedne strane, dok se druga strana pozivala na riječi nekih liječnika koji nošenje maske preporučuju, iako ona ne štiti u potpunosti od virusa, ali smanjuje vjerojatnost od zaraze. Jasnom pogledu na cijelu temu nisu doprinijeli ni političari ni WHO. Na samom početku korone mnogi su odbacivali maske kao nešto smisleno i potrebno, dok se trenutno ona zakonom propisuje. Ne čudi stoga zbunjenost, nesigurnost pa čak i strah ne toliko od samog nošenja maske, nego od onoga što po mnogima ona predstavlja.

Kako smo i obećali, donosimo vam neke odgovore sa najviše „lajkova“ i zahvaljujemo se na ukupno preko 70 komentara na članku i u našem inboxu.

Brojne ostale komentare možete pročitati ovdje na našoj Facebook stranici.

hrvatskadijaspora.com

Napomena: mišljenje i stavovi čitatelja i kolumnista ne odražavaju nužno mišljenje i stavove uredništva!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime