Vlada poduzima daljnje korake otvaranja usred omikronskog vala. Uz već poznato popuštanje od sljedeće subote, kao što je ukidanje pravila 2-G u trgovinama i muzejima, vlada je u utorak objavila da će se ukinuti i pravilo 2-G za usluge vezane uz tijelo. Ne postoji gornja granica za ljude na događajima, ali tamo i dalje vrijedi pravilo 2-G.

To znači da vam u budućnosti više neće nužno trebati dokaz o cijepljenju ili oporavku za posjet frizeru, ali će također biti dovoljan negativan rezultat testa (3-G pravilo). Međutim, potrebno je nositi FFP2 masku.

Na događajima, i pravilo 2-G i zahtjev za maskom FFP2 ostaju na snazi ​​i u zatvorenom i na otvorenom. Događaji bez dodijeljenih mjesta, na kojima je prisutno više od 50 ljudi, dopušteni su samo ako postoji zabrana konzumacije hrane i pića. To bi trebalo omogućiti kontinuirano nošenje maske.

Krajem siječnja najavljeno je i opuštanje u ugostiteljstvu: U svim saveznim državama – s izuzetkom Beča – od 19. veljače ponovno možete ulaziti u restorane i kafiće s važećim testom. Jer tamo se opet primjenjuje 3-G umjesto 2-G. FFP2 maske su obavezne u restoranu, osim na sjedištu. Također morate dati svoje podatke za kontakt. Noćna gastronomija još uvijek nije moguća, policijski sat ostaje u ponoć.

Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime