Portal FinanzOnline od 5. svibnja ima potpuno novu proceduru prijave. Ona bi trebala biti lakša i cilj joj je spriječiti da korisnici zaborave pristupne podatke. Svatko tko je rijetko ulazio na internetski portal financijske uprave FinanzOnline obično je bio suočen s problemom: Koji su to pristupni podaci? FinanzOnline ne koristi samo korisničko ime i lozinku za prijavu, već tri čimbenika odjednom: identifikaciju sudionika, identifikaciju korisnika i PIN. Ali tome je od danas kraj. Pet milijuna korisnika mora se prilagoditi novom načinu pristupa.

Kako je priopćeno iz Federalnog ministarstva financija, od četvrtka će unos identifikacije sudionika (TID) i identifikacije korisnika (BENID) biti zamijenjen jedinstvenim korisničkim imenom koje se samostalno bira i koje se razlikuje od svih ostalih korisničkih imena. „Od ovog dana korisnici će biti pozvani da odaberu korisničko ime koje se lako pamti kada se prvi put prijave„, priopćilo je ministarstvo.

Time bi se također trebala spriječiti preopterećenost porezne uprave (Finanzamt), jer su se, prema tvrdnjama ministarstva, prijašnji pristupni podaci često brzo zaboravljali i onda su se morali posebno izdavati. „To ne samo da je dodatno opteretilo poreznu upravu, već prije svega i klijente„, poručuju iz ministarstva. Unatoč pojednostavljenoj proceduri prijave, FinanzOnline bi trebao ostati „dosljedno“ siguran.

Također bi trebalo biti još lakše registrirati se na FinanzOnline pomoću potpisa mobilnim telefonom (Handysignatur). „FinanzOnline je međunarodno cijenjen vodeći proizvod u sektoru e-uprave, kojeg građani cijene jer je jednostavan za korištenje. Važan je stalni daljnji razvoj naših usluga. Cilj nam je ostati jedan od financijskih portala koji su najviše orijentirani na korisnike”, rekao je ministar financija Magnus Brunner.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime