Hrvatski filmski institut, koji je pokrenuo američko-hrvatski redatelj, producent i scenarist Nikola Knez te filmski entuzijasti iz SAD-a i Hrvatske, najavljuje novi film naslova “Studij demografije i hrvatskoga iseljeništva”.
Ova institucija prepoznala je važnost Studija demografije i hrvatskoga iseljeništva na Fakultetu hrvatskih studija, što se ogleda u opisu filma, koji se u cijelosti može pročitati na mrežnim stranicama Hrvatskoga filmskoga instituta: http://hfi.mobi/page-45.html.
U ovom filmu, sveučilišni profesori i studenti dijele svoje viđenje u novoj akademskoj disciplini koja se bavi problemom iseljavanja generacija talentiranih Hrvata iz njihove lijepe domovine Republike Hrvatske.
U pokušaju da se znanstveno riješi ovaj problem i da znanost ponudi rješenja koja bi usmjerila određivanje budućnosti hrvatske države, na Fakultetu hrvatskih studija, Sveučilišta u Zagrebu, djeluje Odsjek za demografiju i hrvatsko iseljeništvo.
Profesori i studenti upućuju srdačan, nadahnjujući poziv mladima u domovini i dijaspori da se pridruže i podrže njihov novi program – Studij demografije i hrvatskoga iseljeništva. Ovaj studij priprema buduće naraštaje oblikovatelja javnih politika, istraživača i stručnjaka koji će koristiti znanstvene projekcije i modele za donošenje odluka u najboljem interesu hrvatskoga naroda.
Film pogledajte na poveznici:
Izvor: Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu / Facebook

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime