EUROPARLAMENTARCI su u srijedu izglasali nova pravila, kojima se snaže prava putnika u željezničkom prometu te, među ostalim, jamči povrat novca u slučaju kašnjenja vlaka duljeg od 60 minuta ili preusmjeravanje bez dodatnih troškova, dok su veća prava dobile i osobe sa smanjenom pokretljivošću.

Nadoknada troškova kada vlakovi kasne, integrirane karte, nadoknade u pojedinačnim slučajevima, pristupačnost osobama sa smanjenom pokretljivošću, osiguran prostor za prijevoz bicikala, omogućeno tridesetodnevno razdoblje za kompenzaciju regulirani su usvojenom Uredbom o pravima putnika u željezničkom prijevozu.

„Uspjeli smo osigurati jednaka minimalna prava za putnike diljem Europe u pogledu preusmjeravanja, prostora za bicikle, jedinstvenih karata i prava putnika sa smanjenom pokretljivošću“, kazao je na plenarnoj sjednici izvjestitelj Bogusław Liberadzki (S&D).

„Mi želimo da željeznički promet postane privlačniji, da se poveća obujam tog prometa, a trebali bismo povećati i pristupačnost ljudima“, rekao je i dodao da „korištenje vlakova ne bi trebalo predstavljati luksuz, već zadovoljstvo“.

Nakon što je Europski parlament odobrio dogovor s državama članicama o revidiranoj Uredbi o pravima putnika u željezničkom prijevozu, uredba će stupiti na snagu dvadeset dana nakon objave u Službenom listu Europske unije i počet će se primjenjivati za dvije godine, izuzev odredbe o osiguranom prostoru (namjenska mjesta i stalci) za bicikle, koja stupa na snagu za četiri godine.

U slučaju da vlak kasni duže od 60 minuta, putnik će moći birati između pune refundacije, nastavka putovanja ili preusmjeravanja bez dodatnih troškova, ali pod usporedivim uvjetima. Putnike se, ako odaberu preusmjeravanje, ne smije premjestiti u niži putnički razred.

Putnik može, navodi se u uredbi, organizirati putovanje drugim prijevoznim sredstvom i dobiti povrat novca ako 100 minuta nakon kašnjenja ne bude obaviješten o dostupnim drugim linijama.

Prijevoznici, u slučajevima više sile, poput vremenskih neprilika, velikih prirodnih katastrofa, javnozdravstvenih kriza i terorističkih napada, ne trebaju isplatiti naknadu za kašnjenje. Među slučajeve više sile nije ubrojen i štrajk radnika željezničkog prijevoznika.

„Ovim ćemo bolje zaštiti putnike željezničkog prometa, a isto tako ćemo uzeti u obzir potrebu da željeznički sektor ostane konkurentan“, objasnila je na plenarnoj sjednici povjerenica za unutarnje poslove Ylva Johansson.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime