Alkohol i vožnja su fatalna kombinacija, to i nije novost. Prema podacima Saveznog zavoda za statistiku, samo u Njemačkoj se 2020. dogodilo oko 17.000 nesreća jer je najmanje jedan vozač bio pod utjecajem alkohola. Ukupno je ozlijeđeno 15.647 osoba, od kojih je 156 preminulo, priopćeno je iz Federalnog ureda. U prosjeku je jedna osoba smrtno stradala u nesreći uzrokovanoj alkoholom gotovo svaki drugi dan.

S takozvanim imobilizatoromsustavom koji mjeri alkohol i eventualo blokira paljenje automobila – i drugim sustavima pomoći u automobilima, EU želi učiniti ceste sigurnijima i smanjiti ukupni broj smrtnih slučajeva na cestama. Tehnologija mora omogućiti ugradnju imobilizatora osjetljivog na alkohol – skraćeno poznatog i kao Alkolock – te ugradnju ili naknadnu ugradnju takvog imobilizatora. Zahtjevi za ovaj sustav regulirani su u cijeloj EU, pojašnjava za RTL glasnogovornica Federalnog ministarstva prometa. Najkasnije od 7. srpnja 2024. sva novoregistrirana vozila moraju imati ugrađen navedeni sustav.

Uredba EU: Još ne postoji zakon o imobilizatoru alkohola

Kako javlja RTL, u Njemačkoj trenutno ne postoji zakon koji dopušta korištenje imobilizatora na alkohol. Iz Federalnog ministarstva prometa navode da ugradnja sustava osjetljivih na alkohol u sva motorna vozila nije propisana zakonom. Također nije planirano tako skoro – ni na europskoj ni na nacionalnoj razini.

Osim toga, potrebne su tehničke i pravne mjere u slučaju obveze imobilizatora kako bi se spriječile zlouporabe ili manipulacije, nastavila je glasnogovornica, citira RTL. Za vozače to znači pojednostavljeno: Obvezna upotreba imobilizatora za alkohol neće uskoro doći, čak i ako se već planiraju prva sučelja s regulativom EU. Naravno, ovaj sustav ćete moći dobrovoljno postaviti u bilo koje vrijeme. U Njemačkoj autobusne tvrtke, logističke tvrtke i taksi vozni park već koriste takve barijere, piše Spiegel.de.

Kako fukcionira „alkoholna brava“?

„Brava“ se sastoji od dva uređaja. Ručni mjerni uređaj i upravljačka jedinica koja se ugrađuje ispod armaturne ploče u vozilu i uspostavlja vezu s automobilom.

  1. Ključ se okreće i njime se pokreće paljenje.
  2. Vozač će biti zamoljen na alkotest.
  3. Vozač puše u alkotest.
  4. Uređaj sada izračunava sadržaj alkohola u dahu vozača i to daje kao rezultat.
  5. Granična vrijednost može se unaprijed slobodno programirati. Naravno, ovdje ima smisla zakonska granica alkohola u dotičnoj zemlji. Ako je vrijednost iznad granične vrijednosti, motor se neće pokrenuti jer je starter blokiran od strane upravljačke jedinice.

Propis EU: podaci se bilježe i pohranjuju u šifriranom obliku 

Alkolock uređaj prikuplja puno podataka kao što su datum, vrijeme, razina alkohola, odbijanje testa, paljenje motora i pokušaj pokretanja. Podaci se pohranjuju u šifriranom obliku na upravljačkoj jedinici i mogu se očitati samo posebnim softverom i potrebnim pravima pristupa.

Kritičari ovog sustava ističu da se Alkolock uređaj lako može prevariti, primjerice ako puhne putnik umjesto samog vozača, a prema Autobild.deu, cijena alkoholne blokade je između 1500 i 2000 eura. Tome se pridodaju i troškovi ugradnje i godišnje kalibracije uređaja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime