Nakon dugih i ne baš jednostavnih pregovora komisija EU-a je objavila nacrt novih pravila koji će se ticati svih vozača u Europskoj uniji, a neka od ovih pravila imaju i osjetan utjecaj na brojnu hrvatsku dijasporu, koja redovito tokom godine putuje kući i natrag.

Prema novim pravilima, cijene cesta za kamione će se prebaciti s modela temeljenog na vremenu na model koji se temelji na udaljenosti kako bi se implementirao princip „zagađivač plaća.“ Reforma je dakle usmjerena na zaštitu okoliša i jednostavnost korištenja.

U konačnom glasovanju, Parlament je dao zeleno svjetlo reformi cijena cesta koja je dogovorena sa državama članicama u lipnju 2021. Riječ je o ažuriranju propisa o naknadama koje zemlje članice EU mogu naplaćivati ​​na korištenje cesta Transeuropske prometne mreže (TEN-T) za teretna vozila, ali i za autobuse, kombije i osobna vozila. To neće prisiliti države članice EU da naplaćuju korištenje svojih cesta, što je bitno npr. za Njemačku. Međutim, ako se odluče na to, moraju se pridržavati propisa EU. U brojnim državama, među kojima su i Hrvatska, Austrija i Slovenija, pravila će se morati uvažavati.

Cestarine umjesto vinjeta

Nova pravila će premjestiti cijene cesta s modela temeljenog na vremenu na sustav koji se temelji na udaljenosti ili kilometrima, kako bi se izvršio prijelaz na punu primjenu načela ‚onečišćivač plaća‘ i ‚korisnik plaća‘.

Zastupnici Europskog parlamenta osigurali su da će se sustav ‚vinjeta‘, kupljen na određeno vremensko razdoblje, postupno ukinuti u cijeloj transeuropskoj prometnoj jezgri za teška teretna vozila (kamione i autobuse) od 2030. i zamijeniti cestarinama (na temelju udaljenosti). troškovi). Međutim, u opravdanim slučajevima moguće su iznimke.

Zelene naknade

Kako bi potaknule korištenje ekološkijih vozila, od 2026. zemlje EU-a morat će postaviti različite stope naplate za kamione i autobuse na temelju emisije CO2 te za kombije i minibuse na temelju ekoloških učinaka vozila. Također moraju značajno smanjiti naknade za vozila s nultom ili niskom emisijom.

Doplata za kombi i auto

Nova pravila predviđaju kraće razdoblje valjanosti vinjeta (jedan dan, tjedan ili 10 dana) i gornju granicu cijena za osobne automobile, kako bi se osigurao pravičan tretman povremenih vozača iz drugih zemalja EU. Zemlje EU-a koje žele naplaćivati ​​lakša vozila poput kombija, minibusa i osobnih automobila i dalje mogu birati između sustava naplate cestarine i vinjeta. No, kako doznajemo, sustav od jednodnevne cestarine morao bi biti uveden u sve države EU-a.

Više transparentnosti

Zastupnici Europskog parlamenta osigurali su da će države članice objaviti izvješće o cestarinama i korisničkim naknadama na njihovom teritoriju tri godine nakon stupanja pravila na snagu, uključujući informacije o tome kako koriste ovaj prihod. Zastupnici Europskog parlamenta zahtijevaju da prihod od ovih naknada pridonese održivom prometu, infrastrukturi i mobilnosti.

EU komisija:

Glasnogovornik EK-a Giuseppe Ferrandino (S&D, IT) rekao je: “Ukidanje vinjete za kamione ujedinit će sustav koji je trenutno previše fragmentiran. Poticat ćemo korištenje čistijih vozila u prijevozu. Zadovoljan sam što smo postigli uvođenje jednodnevne vinjete za sva vozila u prometu, omogućavajući putnicima u tranzitu da plate poštenu cijenu za svoje putovanje. Ovo je također pozitivan razvoj za turizam jer osigurava da putnici nisu u nepovoljnom položaju.”

Sljedeći koraci

Pravila će stupiti na snagu 20 dana nakon objave u Službenom listu EU. Države članice imaju dvije godine da se pripreme za primjenu novih pravila.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime