Njemačka zatvaranja granica sa Tirolom dovode do političkog skandala. Beč čak poziva veleposlanike na razgovor.

Strogim upravljanjem granicama Njemačka želi spriječiti širenje južnoafričke mutacije iz Tirola u Bavarsku. Samo „sustavno relevantni putnici“ iz Tirola smiju putovati u Bavarsku, a sukobe je također izazivala i definicija, tko je to sustavno relevantan.

Vožnja kroz „mali i veliki njemački kut“ bez zaustavljanja također nije moguća. „Ako želite putovati iz Tirola u Salzburg ili Beč, sada morate tražiti druge pravce koji ne vode preko Njemačke“ – ljutitto je potvrdio Nehammer. Ova je teška uredba uzrokovala eskalaciju graničnog spora između Njemačke i Austrije: „De facto blokiranje velikog i malog njemačkog kuta za Austrijance apsolutno je neprihvatljivo. Bavarska mjera polovična je i uzrokuje samo kaos ”, bijesan je ministar unutarnjih poslova Karl Nehammer.

Austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg pozvao je na „umjerenost“ i upozorio na „pretjerane korake“. Zamolio je njemačkog i talijanskog veleposlanika da se sastanu u Ministarstvu vanjskih poslova u Beču.

Tirolski guverner Platter također se javio nakon što je i njemu osobno bio zabranjen prolaz kroz Njemačku: „Takav postupak nije razuman i nema nikakvu svrhu.“

Tranzitni promet kamiona izuzet je od zabrane. Ali ipak, vozači koji dolaze iz Italije i ulaze u Njemačku moraju prethodno biti testirani na koronu. Ekolozi poput Fritza Gurgisera iz Transit-Forum Austria sada se boje „prometne katasrofe“ u Tirolu, ako se zaista bude kontrolirao svaki kamion koji prolazi kroz ovu pokrajinu. Prema njemu, „to bi izazvalo neviđene gužve na tirolskoj autocesti“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime