Zračne luke su u kaosu diljem svijeta. Osim dugog čekanja i kratkoročnih otkazivanja letova, sve se više putnika žali na kašnjenje ili izgubljenu prtljagu. Glavni razlog za to je drastičan manjak osoblja u zemaljskoj opskrbi, koji se pogoršava trenutnim valom infekcija. Sljedećih dana očekuje se još jedan vrhunac putovanja – situacija bi se mogla malo smiriti tek na jesen.

Prema informacijama „Bild am Sonntag“, do 5.000 kofera putnika Lufthanse ostalo je na tlu u najvećoj njemačkoj zračnoj luci u Frankfurtu. U međuvremenu se kaos donekle smanjio, ali za putnicima još treba poslati do 2000 komada prtljage. Osim toga, u sljedećih nekoliko dana zbog početka ljetnih praznika u dijelovima Njemačke očekuje se do 200.000 putnika dnevno – maksimum od početka pandemije. Čak i u najvećoj britanskoj zračnoj luci Heathrow putnici koji stižu često moraju satima čekati svoje kovčege zbog gužve i nedostatka osoblja, budući da odlazna prtljaga ima prednost.

Do 11. rujna gornja granica od 100.000 putnika dnevno trebala bi popraviti situaciju, avioprijevoznici bi trebali prestati prodavati karte za to razdoblje. Arapski zrakoplovni prijevoznik Emirates kritizirao je postupke „nesposobne“ londonske zračne luke, rekavši da se industrija suočava s „airmageddonom“.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime