Svaki zaposlenik koji podliježe porezu na dohodak i koji je razvrstan u porezne razrede 1-5 trebao bi dobiti jednokratni bruto paušalni iznos od 300 eura, izvijestila je njemačka tiskovna agencija (dpa).

Brojni zaposlenici mogu očekivati ​​jednokratnu naknadu od 300 eura. Novac isplaćuje poslodavac kao subvenciju plaće. Zaposlenici bi trebali dobiti naknadu za energiju zajedno s isplatom plaće u rujnu od svog poslodavca, navodi se.

Novac isplaćuje poslodavac kao subvenciju plaće, samozaposlenim se umjesto toga umanjuje akontacija poreza. Paušalni iznos podliježe porezu na dohodak. Dakle, ako imate visoku poreznu stopu, na kraju ćete dobiti manje od toga – ako ostanete ispod osnovne neoporezive naknade, dobit ćete puni iznos.

Zaposlenici koji podliježu porezu na dohodak, mini-poslovi koji podliježu paušalnom oporezivanju, obrtnici i samozaposleni primaju jednokratnu paušalnu stopu cijene energije od 300 eura,“ navodi pomoć za porez na plaće (Lohi) Bavaria (od svibnja 24). Zaposlenici bi trebali primiti paušalni iznos zajedno s isplatom plaće u rujnu od svog poslodavca, kako također izvještava kreiszeitung.de. „Međutim, datum isplate ovisi o poreznoj prijavi poslodavca„, ističu stručnjaci. Uplata se dakle može izvršiti tek u listopadu ili, u najgorem slučaju, s prijavom poreza na dohodak iduće godine.

Umirovljenici ne primaju potporu – osim ako i u mirovini  imaju mini posao. I studenti, na primjer, koji također imaju honorarni posao,  mogu imati koristi od paušala.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime