Von Arild Vågen - Eigenes Werk, CC BY-SA 3.0,

Münchenski  Flixtrain najavio je ovih dana da će značajno proširiti svoju željezničku mrežu. U skladu s tim, u svibnju i lipnju trebaju biti uvedene tri nove linije, prva međunarodna destinacija kao i proširenje na 70 novih destinacija.

S novim željezničkim vezama tvrtka prometnoj mreži dodaje desetak novih stajališta. Flixtrain će u svibnju uvesti vezu od Stuttgarta do Hamburga. Pored koje su tu  i međustanice kao što su Heidelberg, Frankfurt, Kassel i Hannover. Stuttgartskom rutom upravlja partner, željeznička tvrtka (SVG). Planirano je da se polasci odvijaju šest dana u tjednu od 19. svibnja.

Osim toga, od 2. lipnja trebale bi postojati nove mogućnosti putovanja za putnike iz Berlina. U priopćenju se navodi da će se u budućnosti nuditi putovanja u Wiesbaden s međustanicama u Braunschweigu, Hildesheimu i Offenbachu. Putovanja od Berlina do Wiesbadena odvijat će se četiri dana u tjednu i mogu se rezervirati već od 9,99 eura.

Prva prekogranična veza od Berlina do Basela u Švicarskoj trebala bi biti dostupna od 23. lipnja. Putnici na ruti mogu doći do odredišta Karlsruhe, Baden-Baden, Freiburg, Bad Hersfeld i Weil am Rhein. Nova linija prometuje od četvrtka do ponedjeljka, a karte se mogu rezervirati na web stranici tvrtke već od 9,99 eura. Uz ponudu daljnjih veza, od lipnja će se povećati broj putovanja na linijama München – Köln – Hamburg i Hamburg – Berlin – Leipzig.

Karta savezne vlade od 9 eura, koja će od 1. lipnja vrijediti za cijelu zemlju u lokalnom javnom prijevozu i namijenjena je oslobađanju građana od visokih troškova goriva, ne odnosi se na vožnju s Flixtrainom.  Što se tiče cijene, Flitxtrain definitivno konkurira Deutsche Bahnu. Rezervirate li kartu za putovanje od Berlina do Wiesbadena za dan 2. lipnja, s Flixtrainom plaćate oko 10 eura i putujete gotovo pet i pol sati bez presjedanja. Ovisno o dobu dana, morate računati na cijenu karte između 54 i 70 eura s Deutsche Bahnom na ovaj dan, a uz isto vrijeme putovanja morate barem jednom promijeniti vlak. Flixtrain je jedini privatni konkurent Deutsche Bahna i pripada tvrtki Flix SE sa sjedištem u Münchenu.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime