U subotu ujutro dogodila se prometna nesreća na Tauernautobahnu (A10). Zbog nesreće je zatvorena autocesta u smjeru Salzburga.

Za mnoge turiste, posebno putnike iz Njemačke i Austrije, sada glasi: Molimo pričekajte! Zbog nekoliko nesreća privremeno je zatvoren tunel Kroislerwand između Paternion-Feistritza i Villacha West na Tauernautobahnu (A10). Velike su gužve i na drugim autocestama – ÖAMTC ne očekuje olakšanje prije 15 sati.

Dva sudara „zaključali“ su autocestu A10

U subotu oko 8 sati ujutro, 24-godišnja Švicarka vozila je automobil Tauernautobahnom (A 10) u smjeru Villacha. U početnom dijelu tunela Kroislerwand snažno je zakočila zbog prometa – tada je došlo do sudara. Automobil koji je vozio neposredno iza nje, a kojim je upravljala 22-godišnja žena iz četvrti Spittal/Drau, udario je Švicarku u stražnji dio. U udaru je 22-godišnji vozač zadobio ozljede neutvrđenog stupnja te ga je nakon pružene prve pomoći liječnik hitne pomoći prevezao u bolnicu u Villachu.

Na oba vozila nastala je veća materijalna šteta. Usljed naglog nakupljanja vozila, u zoni ulaza u tunel došlo je do još jednog sudara stražnjim dijelom vozila sa materijalnom štetom. Zbog radova na čišćenju dviju nesreća, Tauernautobahn je bio zatvoren za sav promet vozila u smjeru juga do oko 9.40 sati. Tijekom zatvaranja A 10 u Paternionu, promet je bio preusmjeren na Drautalbundesstraße (B 100).

ÖAMTC: “Velika prometna gužva počela je u 8 ujutro.”

U ranim jutarnjim satima austrijske ceste bile su uglavnom pošteđene gužvi. Na autoputu Tauern Autobahn (A10) oko 5:30 ispred tunela Ofenau morala je biti uvedena blokada, ali je ukinuta dva sata kasnije. Duži su zastoji u jutarnjim satima, isprva samo na slovensko-hrvatskoj granici te na obilaznici oko Zagreba. Tu se morao prihvatiti gubitak vremena od oko dva sata.

Nesreća u tunelu Kroislerwand (A10) izazvala je prvu dužu prometnu gužvu u Austriji malo nakon 8:00 sati. ÖAMTC je u priopćenju za javnost govorio o više od deset kilometara gužvi i čekanja do 2 sata.

Najmanje sat vremena izgubljeno prema Sloveniji

Slično je bilo i pred Karavanškim tunelom na A11. Zbog tehničkog problema autocesta je morala biti zatvorena više od sat vremena. I ovdje je ÖAMTC informacija o mobilnosti zabilježila prometnu gužvu dugu preko deset kilometara.

U Tirolu su vozači morali biti strpljivi na Brenner Autobahnu (A13) između Patscha i Schönberga, a na nekim su dionicama morali skrenuti na obližnju cestu Fernpass (B179) između Biberwiera i Nassereitha.

Otklanjanje prometne gužve očekuje se oko 15:00 sati

U klubu očekuju opuštanje situacije tek oko 15 sati. “Još puno toga treba doći iz područja Münchena. Sjeverno od Münchena, međutim, tijek prometa je prilično miran”, javlja njemački ADAC u vezi s tim.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime