U Beču od ponoći ponovno vrijede stroži koronski propisi. Nekoliko je novih pravila u zdravstvenom sektoru.

Gradski šef Michael Ludwig odlučio je prošli četvrtak kao rezultat stručnog summita pooštriti sigurnosne propise za zdravstveni sektor u Beču, koji stupaju na snagu u utorak. Evo što slijedi:

Ponovo obavezna maska ​​– Zaposlenicima u bolnicama i domovima za starije osobe propisana je stalna obaveza nošenja maske, izvijestila je u ponedjeljak navečer APA pozivajući se na novu uredbu.

Ograničenje posjeta u bolnicama – Uz to će se smanjiti broj posjeta u bolnicama. Prema novoj bečkoj regulativi dozvoljena su samo tri PCR testirana posjetitelja po pacijentu i danu. Dodatni posjet druge osobe moguć je samo ako je ta osoba neophodna za usluge podrške dotičnom pacijentu i ako ih provodi.

Obaveza nošenja maski u supermarketima trenutno nije tema. Donedavno je Beč uvijek imao stroži Corona put od svih ostalih austrijskih pokrajina. Tako su recimo jedino u Beču FFP2 maske obavezne u javnom prijevozu.

Ovako Ludwig opravdava nova pravila

„Imamo novu situaciju. Ovo je prvi put da smo morali promatrati val u srpnju“, rekao je Ludwig na početku svog govora u četvrtak. Ove povećane brojke posebno bi se odrazile na bolnice. Prema Ludwigu, posebno su zaposlenici u medicinskom i medicinskom sektoru bili gurnuti do granice onoga s čime se mogu nositi u posljednje dvije godine.

Za razliku od ostatka zemlje, Beč ima obvezu FFP2 u javnom prijevozu, što također prihvaća većina stanovništva. Ipak, nadolazeće vrijeme odmora predstavlja poseban izazov, zbog brojnih putovanja virus bi se mogao lakše širiti. „Stoga će biti potrebno nastaviti dosljednim bečkim putem“, objašnjava gradski šef.

Također će biti potrebno vratiti sustav testiranja na pravi put i više reklamirati za četvrtu dozu cjepiva.“ – to se odnosi na sve dobne skupine. Zato bi se gradska ponuda cijepljenja trebala ponovno pokrenuti.

Najavljene daljnje mjere

Nove mjere primjenjivat će se tamo gdje postoje skupine koje su posebno vrijedne zaštite. Ubuduće bi trebalo dopustiti najviše tri testirana posjetitelja po pacijentu dnevno. To bi trebalo rezultirati smanjenjem protoka posjetitelja. Tako se može nastaviti „dosljednim bečkim putem“.

U nadolazećim tjednima bit će još promatranja. Već su razmotrene daljnje mjere. One bi tada mogli biti aktivirane u prodaju početkom kolovoza. Vraćanje maski u trgovine, na primjer, „svakako treba razmotriti ako se val dalje razvije“, naglasio je Ludwig.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime