Airbus 321-231 HA-LTA, Wizzair, Pier West Vienna International Airport from the Air Traffic Control Tower
Kako izvještava „Kurier“, tokom zadnjeg produženog vikenda očito se nisu pridržavale minimalne udaljenosti na aerodromu u Beču zbog sve većeg broja putnika. Glasnogovornik aerodroma Peter Kleemann potvrdio je u srijedu za noe.ORF.at da je došlo do neočekivanih gužvi tijekom vikenda na Duhove. Razlog: svaki putnik po dolasku mora biti testiran, oporavljen ili cijepljen – i to mora dokazati.
Prema Kleemannu, na kontrolama su se nalazili redovi kada je nekoliko zrakoplova sletjelo istovremeno. Ali to nije trajno stanje, naglašava se. Glasnogovornik je usporedio situaciju sa sličnim gužvama u špici u ostalim javnim prijevozima, poput autobusa ili podzemne željeznice. Prema Kleemannu, rješenje za izbjegavanje takvih situacija u zračnoj luci je uvođenje međunarodno valjane „zelene propusnice“ što je prije moguće.
Vlast dobiva popis s „rizičnim zemljama“
Ministarstvo zdravstva odgovorilo je u srijedu novom uredbom koja stupa na snagu odmah. To znači da nadležno tijelo, u ovom slučaju okružno tijelo Bruck an der Leitha, sada ima mogućnost provođenja nasumičnih provjera u zračnoj luci samo ako postoje gužve u prometu. U tu svrhu nadležno tijelo tjedno dobiva ažurirani popis država koje su klasificirane kao rizične zemlje. Ovo trenutno utječe na Indiju, na primjer. Putnike iz rizičnih zemalja još uvijek je potrebno provjeriti u cijelosti – za zemlje koje nisu na popisu, međutim, nasumične provjere sada su dovoljne, na primjer za putnike koji žele putovati iz Njemačke.
Stoga će kontrole na zračnoj luci u Beču biti osjetno rjeđe.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime