U središtu bavarskog grada Würzburga izvršen je napad nožem s troje mrtvih i nekoliko teško ozlijeđenih.

„Napadač je svladan nakon što je policija upotrijebila vatreno oružje, potom je i uhićen“, priopćila je policija u petak navečer. Nema indikacija za druge počinitelje. Policija je navečer rekla da više nema opasnosti za stanovništvo. Osumnjičeni za napad nožem bio je na psihijatrijskom liječenju. To je rekao Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann (CSU) u petak u Würzburgu.

Bayerischer Rundfunk ranije je izvijestio da je muškarac mentalno bolestan. Navodni počinitelj je, prema policiji, 24-godišnjak iz Somalije. Živio je u Würzburgu, rekao je glasnogovornik policije. „Main Post“ sa sjedištem u Würzburgu pisao je najprije o „oružanom napadu“. Također, prema državnom tajniku, navodni počinitelj je ustrijeljen, ali nije u smrtnoj opasnosti. Motiv zločina još uvijek nije poznat.

Prolaznici su očito stali na put počinitelju

Videozapisi s mobilnih telefona na mrežnim mrežama pokazali su kako ljudi stoje protiv bosog muškarca s nožem u ruci. Autentičnost snimaka još nije provjerena. Policija je zatražila od korisnika interneta da ne distribuiraju slike i videozapise iz poštovanja prema „privatnosti žrtava“. Policija je zatvorila područje oko središnjeg Barbarossaplatza.

„Još uvijek smo na terenu s jakim snagama“, objasnili su sigurnosne snage. No, „više nema opasnosti“.

Söder: „Užasno i šokantno“

Bavarski premijer Markus Söder opisao je napad nožem kao stravičan i šokantan. „Tugujemo sa žrtvama i njihovim obiteljima“, napisao je političar CSU-a na Twitteru i dodao: „Nadamo se da će se ozlijeđeni uskoro oporaviti.“

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime