Foto: BWAG (Commons)

Bivši šef FPÖ-a i vicekancelar Heinz-Christian Strache izjavio je u intervjuu za magazin „News“ da ne želi prihvatiti mandat na okružnoj razini. Umjesto toga, želio bi raditi kao poduzetnik i osnovao je časopis, rekao je Strache.

„I sam ću, naravno, ostati politička osoba, ali sigurno neću biti okružni vijećnik, ali podržavam buduće okružne vijećnike tima Strache gdje god mogu“, citiran je u internetskom izvješću. Umjesto toga, nekadašnji vice-kancelar želi raditi kao poduzetnik i pokrenuti časopis.

Glavni tajnik Christian Höbart bio je pomalo iznenađen Stracheovom izjavom na pitanje APA-e. O tome je zapravo trebalo raspravljati na sastanku odbora te večeri. Zapravo je Strache već interno rekao da ne namjerava prihvatiti mandat okružnog vijeća.

Raspuštanje Liste Strache „još nije opcija“, rekao je glavni tajnik Höbart uoči sastanka. Iako se glasovi pošte još uvijek broje, vrlo je vjerojatno da se tim HC Strachea neće preseliti u lokalno vijeće i državni parlament. Međutim, projekcije za okružne izbore obećavaju mandate tima Strache u ukupno 16 okruga.

Podsjećamo, Hans-Christian Strache (poznatiji kao HC Strache) bio je na čelu desne populističke stranke FPoe (slobodarska stranka) i kao glavni koalicijski partner Sebastiana Kurza dobio je ulogu vice-kancelara, koja mu je oduzeta nakon takozvanog „Ibiza-skandala“. Nakon toga, HC Strache daje ostavku na sve stranačke fukcije i nakon drugih afera biva izbačen iz vlastite stranke. Zadnji pokušaj na lokalnim izborima sa „Listom Strache“ završio je izbornim fijaskom i konačnim odustajanjem od politike.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime