Koliko bi bilo jednostavnije da se ne moramo zamarati skokom cijena goriva, slobodnim parking mjestima u centru grada….. Samo sjednemo u autobus i vozimo se gdje trebamo i to besplatno. Za stanovnike austrijskog grada Radentheina to je odnedavno moguće.

Naime, stanovnici ovoga grada od ovog tjedna  mogu se besplatno koristiti javnim prijevozom. Ova ponuda vrijedi za područje cijele općine kao i za izlet u Bad Kleinkirchheim. Ovaj održivi projekt ima nekoliko prednosti.

Uz Radenthein autobusnu karticu, naših 5900 građana može besplatno putovati autobusom unutar naše zajednice„, kažu gradonačelnik Michael Maier i njegova zamjenica Melanie Golob, koji su pregovarali o ovom projektu s Postbus AG.

Izlet u Bad Kleinkirchheim je također besplatan. “Mnogi od nas tamo koriste zimsku i ljetnu ponudu, zbog čega smo u projekt uključili i susjednu zajednicu”, objašnjava Maier. Želimo činiti dobro za okoliš i razmišljati održivo. To bi trebao biti poticaj da vlastiti automobil ostavite kod kuće. Naime, stanovnici unutar općinskih granica mogli su i bez svojih vozila. „Zato što lako možete doći do Postbusa s našim jeftinim Go-Mobileom.“

Nešto se promijenilo nabolje i u pogledu rute: „Do sada je autobus stajao izravno na glavnoj cesti kod Döbriacha. Ljudi koji su htjeli ići do centra jezera morali su odatle pješačiti. Sada autobus ide ravno u centar.”  Autobusna karta vrijedi godinu dana, odnosno do 30.04.2023. U općinskom uredu  dostupna je  od 2. svibnja.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime