Od 1. kolovoza na snagu je stupilo  važno pojednostavljenje za osobe s privremenim vozačkim dozvolama razreda A i B: više se neće primjenjivati ​​naknade za produženje vozačke dozvole iz zdravstvenih razloga. To se odnosi i na zahtjeve koji su predani prije 1. kolovoza i još nisu dovršeni.

Time su pristojbe usklađene s onima za nositelje vozačkih dozvola klase C i D, koji su prethodno bili oslobođeni prilikom podnošenja zahtjeva za produljenje. „ÖAMTC već duže vrijeme zahtijeva prilagodbu drugim razredima. Zakonodavac je sada udovoljio ovom zahtjevu. Ušteda je 49,50 eura„, pozdravlja promjenu glavni pravni službenik ÖAMTC-a Martin Hoffer.

I dalje morate platiti troškove liječničkih pregleda i vještačenja koja se moraju podnijeti u postupku produljenja. Osim toga, tijelo će ubuduće naplaćivati ​​i naknadu troškova, čiji se točan iznos prethodno mora odrediti pravilnikom. Budući da naknada troškova za vozačke dozvole klase C i D trenutno iznosi 12,40 eura, može se očekivati ​​doprinos u istom iznosu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime