Austrija pomaže u odlasku i medicinskoj skrbi oboljelih od raka iz Ukrajine. Petero djece oboljele od raka iz Lavova, u pratnji majki, prebačeno je danas preko Krakova u dječju bolnicu Sveta Ana u Beču, izvijestilo je Ministarstvo vanjskih poslova. Prošlog tjedna u Austriju je dovezeno pet raseljenih ukrajinskih pacijenata oboljelih od raka iz Poljske i 79 siročadi iz Ukrajine.

Uz sve veći broj ruskih napada na bolnice i medicinske ustanove u Ukrajini, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) od početka rata već je bilo više od 70 takvih ilegalnih napada, a mogućnosti medicinske skrbi odavno su dosegle svoje granice. Posebno za dječje onkološke bolesnike kojima je potrebno kontinuirano liječenje raka dolazi do takve situacije beznađa, izvijestilo je ministarstvo.

Nevladina organizacija Dječja istraživačka bolnica St. Jude zatražila je u utorak navečer od austrijskog veleposlanstva u Varšavi hitnu potporu u zbrinjavanju djece oboljele od raka. Medicinski prijenos je obavljen udruženim naporima Ministarstva vanjskih poslova, Veleposlanstva, Ministarstva zdravstva, Bečkog Crvenog križa i Dječje bolnice Sveta Ana te u koordinaciji s koordinatorom za izbjeglice Michaelom Takacsom.

Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime