2022. godine zemlje monetarne unije EU-a obilježavaju „35 godina programa Erasmus“ posebno dizajniranim novčićem od 2 eura. Od 1. srpnja kovanice će  biti sredstvo plaćanja u cijeloj eurozoni. U ponedjeljak je generalni direktor Münze Österreich AG uručio novčić austrijskom ministru obrazovanja Martinu Polascheku i državnoj tajnici Claudiji Plakolm.

Posebna prigodna kovanica eura i set kovanica eura „Erasmus program“ za obilježavanje 35 godina postojanja u Europi još jednom stavljaju ovaj važan obrazovni program u prvi plan. Erasmus+ je jedan od najpopularnijih programa financiranja EU-a – 350.000 Austrijanaca uspjelo je kroz ovaj program otkriti Europu, steći iskustvo i prijatelje za cijeli život„, kaže Polaschek.

Državna tajnica  Claudia Plakolm također  hvali program Erasmus: „Erasmus+ je savršena prilika za mlade ljude da upoznaju istomišljenike iz drugih zemalja, da razmijene ideje i osjete što znači biti dio Europske unije. Ovaj osjećaj zajedništva je revolucionaran za mir unutar zemalja EU i stoga je važniji nego ikad„, kaže Plakolm.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime