Svi odrasli koji žive u Austriji od listopada će dobiti 500 eura – ali postoji jedan uvjet. Inflacija je i dalje veliki teret za ljude u Austriji. Stanovništvo ih osjeća kada obavljaju svakodnevnu kupovinu, kada pune rezervoare goriva, a posebno kada su u pitanju troškovi grijanja, tople vode i struje. Kako bi se nadoknadilo povećanje troškova energije i goriva, kao mjera pokrenut je klimatski bonus o čijem je povećanju odlučeno na sjednici odbora za zaštitu okoliša u srijedu.

To će biti povećano s prvobitnih 100 na 200 eura, ovisno o stambenom području, na 250 eura ove godine – bez obzira gdje živite – i za dodatnih 250 eura za kompenzaciju inflacije.

Savezna vlada od siječnja ima dva paketa pomoći u ukupnom iznosu od oko četiri milijarde. predstavljeno u eurima. Osim toga, ljudi će biti rasterećeni za oko 18 milijardi eura u sklopu eko-socijalne porezne reforme. Savezna vlada je nedavno predstavila treći paket za suzbijanje inflacije.

Sve osobe s prebivalištem u Austriji – najmanje 183 dana u kalendarskoj godini – imaju pravo na isplatu u iznosu od 500 eura, koja se dotičnim osobama vrši automatski bez zahtjeva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime