1. Ministerrat der Regierung Kurz II., Bundeskanzleramt, Vienna (AT), 08.01.2020, Foto: Arno Melicharek

Kada je riječ o mjerama protiv koronavirusa, Austrija će od nedjelje ponovno postati otvorena. Karantena za cijepljene i preboljele u cijeloj zemlji završava u subotu u ponoć. „Minimalni standardi“ tada će se primjenjivati ​​u cijeloj Austriji – u većini saveznih pokrajina.

Dok u Gradišću, Tirolu i Vorarlbergu, prema informacijama APA-e, cijelo radno vrijeme počinje u nedjelju, restorani i hoteli u Donjoj Austriji, Salzburgu i Štajerskoj neće raditi do 17. prosinca.

Državni kancelar Karl Nehammer (ÖVP) rekao je nakon summita na konferenciji za novinare da sada postoje „minimalni standardi“ koji vrijede u cijeloj Austriji. To saveznim državama omogućuje ponovno otvaranje svih područja (trgovina, pružatelji usluga kao što su frizerski saloni, gastronomija, turizam, kultura, sport) za one koji su cijepljeni i oporavljeni nakon završetka karantene –  ali samo uz  2-G potvrdu.

Općenito, u gastronomiji je policijski sat u 23 sata. Noćna gastronomija ostaje zatvorena u cijeloj Austriji, kao i apres-ski i barovi.

9. siječnja ponovno će se raspravljati o tome je li otvaranje ovih područja moguće s epidemiološkog stajališta.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime