Bijeli mjehurići na površini kreme od nugat orašastih plodova uznemiruju potrošače. Ferrero je već zauzeo stav. Skandal Ferrero prije Uskrsa dospio je na naslovnicu. Salmonela je pronađena u Kinder čokoladi, Kinder jajima i čokoladnim Kinderovim bombonima. Iz sigurnosnih razloga određene su serije povučene i u Austriju. U međuvremenu su brojni ljudi oboljeli od infekcije salmonelom.

Objave na društvenim mrežama sada izazivaju nesigurnost među potrošačima „Nutelle„. Brojne fotografije pokazuju kako se na površini stvaraju bijeli mjehurići pa se sumnja u kvalitetu.

Ferrero, što je to???“, pita se korisnik Twittera iz Francuske. „Upravo sam otvorila svoju staklenku Nutelle, nova je, kupila sam je prije dva-tri dana. Je li se to još nekome dogodilo?“, pita se u objavi.

Ferrero Grupa je već zauzela stav: „Željeli bismo uvjeriti naše potrošače da ovi tragovi nisu povezani s ‚kolonijama salmonele‘, već se radi o promjeni konzistencije proizvoda koja se događa ovisno o skladištenju. To ne mijenja kvaliteta niti okus proizvoda.“ Dodatak objašnjenju je da se salmonela ne može vidjeti u proizvodima golim okom. Bakterija također ne mijenja izgled, miris ili okus proizvoda.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime