Dramatični rast cijena tjera političare da smisle novi paket olakšica. Sada je organiziran sastanak u Beču da se to razjasni.

Rekordna inflacija prijeti stotinama tisuća kućnih budžeta. Oko 20 stručnjaka raspravljalo je u ponedjeljak kako bi pronašli rješenje. „Inflacija ugrožava kupovnu moć, a time i prosperitet naših građana„, rekao je zamjenik ministra financija Magnus Brunner. Sada je riječ o protumjerama.

Peter Kostelka iz Udruge umirovljenika SP-a kaže: „Treba nadoknaditi suludi val inflacije. Tjedna kupovina poskupjela je za 13,7%: od sredine godine mirovine moraju biti povećane za 5%, inače će doći do vala siromaštva.” Šef ÖGB-a Wolfgang Katzian pozvao je na smanjenje PDV-a na namirnice, izvještavaju dnevne novine Österreich. SPÖ, FPÖ i ekonomski stručnjaci su za, s tim da SPÖ želi potpuno ukinuti PDV na namirnice. Trebao bi postojati bonus za one koji primaju najmanje novca.

Ostaje za vidjeti hoće li jedna od vladinih mjera borbe protiv globalne krize biti povećanje mirovina od sredine ove godine. S obzirom na intenzivne rasprave na tu tematiku za očekivati je da će vladina politika ići u tom smjeru.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime