S obzirom na rat u Ukrajini, obiteljski savjetnici pokrajina izjasnili su se za veću potporu obiteljima. Željeli su mjere protiv inflacije i dječjeg siromaštva, kao i psihosocijalnu potporu izbjeglicama, rekla je vijećnica pokrajine Gradišće Daniela Winkler (SPÖ) na tiskovnoj konferenciji nakon obiteljske konferencije u Frauenkirchenu.

Općenito, situacija djece i obitelji pogoršala se zbog CoV krize i rata u Ukrajini. “Kvaliteta života mnogih obitelji znatno se pogoršala”, rekla je Winkler.

Državna obiteljska konferencija stoga poziva na osnovnu sigurnost djece i državno jamstvo za uzdržavanje temeljeno na potrebama. Prema Winkler, 200 eura mjesečno za svako dijete trebalo bi isplaćivati ​​preko osnovnog sustava dječje sigurnosti umjesto obiteljskog doplatka i dodatno – ovisno o prihodima – do 425 eura mjesečno.

Potrebni su odgovarajući vrtići i škole, kao i dovoljni tečajevi njemačkog za izbjeglice, rekao je bečki službenik za obitelj Christoph Wiederkehr (Neos). Obiteljsko savjetovanje treba proširiti.

Ostale teme konferencije bile su indeksiranje obiteljskih dodataka i produljenje putovnice majka-dijete do 18. godine života. Neophodan je i paket mjera za jačanje prava mladih žena na samoopredjeljenje, koji su namijenjeni sprječavanju prisilnih brakova i dječjih brakova.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime