Zabrana kretanja u Austriji trebala bi završiti u nedjelju, a danas su se vlada i pokrajinski guverneri u Beču dogovorili o detaljima nadolazećeg otvaranja. Očekuju se sljedeći propisi:

Ograničenja izlaska za cijepljene i preboljele  bi trebala prestati,  a za necijepljene bi se trebala nastaviti primjenjivati ​​(kako je planirano).

Maloprodaja, pružatelji usluga za tijelo, gastronomija, turizam, kultura i sport trebali bi se ponovno otvoriti za cijepljene i preboljele. Iz vladinih krugova se čulo da je planirana „bliska sigurnosna mreža“ – tj. 2G, zahtjev za maskom FFP2 i „intenzivne kontrole“.

Vjerojatno će biti policijski sat u gastronomiji u 23 sata kao i druge sigurnosne mjere, primjerice na kulturnim događanjima.

Ustanove kulture i ove godine mogu ugostiti do 1000 uzvanika, pod uvjetom da za to postoje određena mjesta. U zatvorenim prostorijama treba upotrebljavati i FFP2 masku. 

Sport (u zatvorenom i na otvorenom) trebao bi biti moguć s 2G potvrdom, a FFP2 maska ne bi se  trebala koristiti kada izravno vježbate.

3G treba nastaviti primjenjivati ​​na radnom mjestu.

Vjerojatno će biti razlika u saveznim pokrajinama. Savezne pokrajine po potrebi mogu poduzeti strože mjere.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime