Nakon nekoliko rundi razgovora sa stručnjacima iz medicine, prava i znanosti, Vlada je predstavila prvi nacrt obveznog cijepljenja. To je izvijestila u nedjelju navečer. ️ U izvješću piše: Ako niste cijepljeni 15.03.2022., morate platiti kaznu. Kazna se može ponoviti svaka tri mjeseca. Nacrt zakona predviđa kaznu od 600 eura svaka tri mjeseca, maksimalna kazna je 3600 eura ili 2400 eura godišnje.

Od obveze cijepljenja oslobođena su djeca do 14 godina, trudnice, oporavljeni do 180 dana nakon pozitivnog testa i osobe koje se ne mogu cijepiti iz zdravstvenih razloga. Potonji moraju predočiti liječničku potvrdu.  Uvjet cijepljenja primjenjuje se od 1. veljače 2022.

Dana 15. veljače 2022. godine sve necijepljene osobe dobit će poštu od ministra zdravstva sa zahtjevom za cijepljenje. Od 15. ožujka prve kazne će razaslati okružno upravno tijelo.  ️ Prema izvješću, Ministarstvo zdravstva nije potvrdilo nacrt i planira objaviti konačnu verziju zakona sljedeći tjedan. Sljedećih dana nastavit će se rad na nacrtu, nakon čega će biti objavljen rezultat. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime