Lokalno stanovništvo u Austriji već nekoliko dana prima „poštu“ od ministra financija Magnusa Brunnera. Radi se pri tom o naknadi troškova energije od 150 eura, koja se dostavlja domaćinstvima kao kupon.

Naknada troškova već je poslana u četiri milijuna domaćih kućanstava, no to ne odgovara ni blizu onome što su vlasti obećale; brza pomoć, bez birokracije, svima!

Za mnoge, međutim, umjesto rasterećenja dolazi neugodno iznenađenje: umjesto kupona, koji se mogu iskoristiti odmah, gotovo 40 posto kućanstava nije dobilo još ništa osim informacije da će vjerojatno morati čekati i do godinu dana na kupone.

Osim toga, svatko tko je želio iskoristiti svoj kupon sada je naišao i na tehničke probleme: programska pogreška se navodno uvukla na web stranicu. U cijelom sustavu vlada kaos i onda kada je u pitanju obrada podataka, tako da će mnogi koji su i dobili obećane kupone morati sačekati dok se greške u sustavu ne poprave.

Ovakvo stanje je naravno izazvalo brojne negativne reakcije u austrijskoj javnosti, kojoj je bila obećana brza i nekomplicirana pomoć.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime