Zaposlenici supermarketa u Holzkirchenu u okrugu Miesbach teško mogu pratiti jutarnje punjenje suncokretovog ulja i brašna. Velika paleta brašna jedva se našla u prolazu kad starija gospođa pita hoće li se folija odmah skinuti. Hoće – i kupci će ga zgrabiti. “Puno pečem i ne želim ostati bez brašna”, kaže 67-godišnjakinja. „Ja jednostavno pripadam starijoj generaciji koja još uvijek ima zalihe za dva-tri tjedna kod kuće.“

Ostali kupci zabrinuti su za suncokretovo ulje. Čovjek odjednom kupi cijelu kutiju – i ništa više. Zašto? On maše i odlazi. Postoje scene koje podsjećaju na prvo zatvaranje korone. Tada se skupljao toaletni papir. „Hvala Putinu„, kaže prodavačica, misleći na sukob u Ukrajini, i nastavlja skladištiti police. Oko 10:30 sati kupci javljaju da je suncokretovo ulje nestalo.

Takve scene se trenutno odvijaju na mnogim mjestima. U Kauflandu u Weilheimu police su još početkom tjedna bile dobro opskrbljene, ali tamo gdje je nekada bila paleta suncokretovog ulja, sada zjapi praznina. Isto vrijedi i za brašno: sve je uklonjeno osim brašna od spelte i skupih marki jestivog ulja. Uljna polica također sjaji kroz prazninu.

Neki pokušavaju zaraditi na Ebayu. Prodavač je procijenio ogromnih 15 eura za 0,75 litara Thommy suncokretovog ulja plus 7,50 eura za dostavu. Drugi je ponudio tri litre  suncokretovog ulja. Dan prije završetka aukcije u ponudi je već bilo 27,50 eura, plus 5 eura za dostavu. Je li suncokretovo ulje novi toaletni papir?

Za redovne, točne i provjerene informacije, pratite nas na Facebooku.0

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime